logo mobiel

 

 

 

 

Referenties

"Passieve woning" te Valkenswaard

Categorie: Warmte
Gemaakt door: Super User

Opdrachtgever: Architectenbureau Perree te Eindhoven

Project omschrijving:
Door architectenbureau Perree te Eindhoven is een nieuwe woning ontworpen waarbij voldaan dient te worden aan de diversen toetsingscriteria waaraan een zogenaamde "passieve woning" dient te voldoen. O.a. betekent dit dat de energieprestatie (EPG) van de totale woning zo laag mogelijk dient te bedragen (theoretisch gezien nihil, waarbij geen sprake is van energieverlies).

Bouwfysische advies werkzaamheden:

  • Bepaling van de energieprestatie gebouwen (EPG) waarbij alle thermische bouwkundige voorzieningen in de berekeningen zijn opgenomen zoals aanpassing Rc-waarde van gevel,- dak,- en vloerconstructie, voorkoming van zogenaamde koude bruggen met invoer van perimeter ter plaatse van de vloerconstructie. Tevens is opgave gedaan van thermische installatietechnische voorzieningen zoals verwarmingsinstallatie via een elektrische warmtepomp met als bron aardwarmte, grondwater of buitenlucht met vloerverwarming, type warmteterugwinning (WTW) van het ventilatiesysteem en opgave van de aantal m2 PV- zonpanelen op het dak.
  • Tevens zijn in alle verblijfruimten de temperatuur overschrijdingen berekend en opgaaf gedaan van de noodzakelijke thermische voorzieningen om temperatuuroverschrijdingen in de gehele woning te voorkomen;

Location

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.