logo mobiel

 

 

 

 

Referenties

Sporthal te Nuenen

Categorie: Vocht
Gemaakt door: Super User

Opdrachtgever: Gemeente Nuenen

Project omschrijving:
De sporthal gelegen aan de Jacobushoek te Nuenen is gerenoveerd en verbouwd voor gymnastiek doeleinden waarbij de spraakverstaanbaarheid tijdens gymnastieklessen optimaal moet zijn.

Geluid advies werkzaamheden:
  • In de gymnastiekzaal zijn nagalmtijdmetingen verricht en getoetst aan de gewenste nagalmtijden voor instructielessen conform de richtlijnen van de Nederlandse Sport Federatie (NSF). Deze gemeten nagalmtijden overschreden de gewenste nagalmtijden met name in de frequentiebanden waarin het spraakgebied is gelegen. Hierdoor werd de akoestiek in de bestaande yoga zaal als storend ervaren.
  • Er zijn geluidberekeningen opgesteld ter bepaling van de minimale aanvullende absorberende plafondoppervlakte in m2 met bijbehorende absorptiewaarden. In overleg met de opdrachtgever is een definitieve keuze gemaakt uit diversen typen absorberende plafonds welke toegepast konden worden.

Vocht advieswerkzaamheden :

De vernieuwing van de huidige platdakconstructie inclusief de huidige stalen draagconstructie van de sporthal is beoordeeld op oppervlakte condensatie en inwendige condensatie (warmte- en vochthuishouding). Hierbij zijn vochtberekeningen uitgevoerd via de statische en dynamische rekenmethode via BINK software programmatuur. Vervolgens is advies gegeven van alle noodzakelijke vochtvoorzieningen zoals de dampdiffusie weerstand van de dampremmende lagen, opgave van de minimale Rc-waarde van de vernieuwde dakisolatie.

Location

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.