logo mobiel

 

 

 

 

Referenties

Overdekte Vrije markt Expo Kelchterhoef Houthalen België

Categorie: Geluid
Gemaakt door: Super User

Opdrachtgever: Oostappen Groep Vakantieparken Asten

Project omschrijving :
Na vele jaren is in december 2013 de Expohallen Kelchterhoef te Houthalen-Hechteren België weer geopend voor het publiek. Initiatiefnemer Oostappengroep Vakantieparken heeft een uniek concept ontwikkeld voor diversen vormen van dagrecreatie voor het hele gezin in en rondom de Expohallen, waaronder een overdekte vrije markt met indoor speeltuin en horecaplein.

Geluid advies werkzaamheden :

  • In alle ruimten van de overdekte Expohallen zijn nagalmtijdmetingen verricht en getoetst aan de gewenste nagalmtijden voor horecagebouwen, bijeenkomstgebouwen, speeltuinen en atriums. Deze gemeten nagalmtijden overschreden de gewenste nagalmtijden met name in de frequentiebanden waarin het spraakgebied is gelegen. Hierdoor kan de akoestiek in de diversen ruimten van de expohallen als storend ervaren worden.
  • Er zijn geluidberekeningen opgesteld ter bepaling van de minimale aanvullende absorberende plafondoppervlakte en wandoppervlakte. In overleg met de opdrachtgever is een opgave gedaan van de toe te passen absorberende plafondconstructie en wandconstructie.
  • Na het aanbrengen van de absorberende plafond en wandconstructie in de expohallen wordt de akoestiek in de diversen ruimten als prettig ervaren met een goede spraakverstaanbaarheid.

Location

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.