logo mobiel

 

 

 

 

Referenties

Indoor Zwembad Riviera Parc Beach Biddinghuizen

Categorie: Vocht
Gemaakt door: Super User

Opdrachtgever: Oostappengroep Vakantieparken Asten

Project omschrijving:
Het bestaande indoor zwembad van vakantiepark Riviera Parc Beach te Biddinghuizen wordt gerenoveerd waarbij de nagalmtijden in het zwembad gecontroleerd dienen te worden om geluidoverlast in het zwembad te voorkomen. Ook de controle van alle dak,- en wandconstructies op condensatie speelde een grote rol bij de renovatie rekening houdende met het vochtige klimaat t.g.v. het zwembad (klimaatklasse IV).

Geluid advies werkzaamheden:
In de zwembadhal zijn op diversen plaatsen nagalmtijdmetingen verricht en getoetst aan de gewenste nagalmtijden voor zwembaden voor recreatief gebruik. Vervolgens zijn geluidberekeningen opgesteld ter bepaling van de absorberende plafondconstructies rekening houdende met de bestaande glazen kapconstructie welke in het zicht moest blijven ter verkrijging van lichttoetreding. Hierbij zijn de zogenaamde Baffels toegepast voor een optimale akoestiek en waarbij het bestaande plafond in het zicht blijft. Tevens zijn deze akoestische baffles vochtbestendig welke een vereiste was bij het inpandige zwembad waarbij de relatieve vochtigheid groter dan 80% kan bedragen.

Vocht advieswerkzaamheden:
De renovatie van de huidige dakconstructie inclusief de huidige stalen draagconstructie van het zwembad is beoordeeld op oppervlakte condensatie en inwendige condensatie (warmte- en vochthuishouding). Hierbij zijn vochtberekeningen uitgevoerd via de statische en dynamische rekenmethode via BINK software programmatuur. Vervolgens is advies gegeven van alle noodzakelijke vochtvoorzieningen zoals de dampdiffusie weerstanden van de dampremmende lagen en opgave van de minimale Rc-waarde van de aangepaste wand,- en dakconstructie.

Location

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.